Αμμώδεις παραλίες

Pylos Messinia Landscape - Pylean Blue Hotel Villas Accommodation guide

Οι παραλίες της Πύλου είναι αμέτρητες και ικανοποιούν κάθε προτίμηση. Λευκή άμμος, μεγάλα βότσαλα ή απότομα βράχια, όλες οι μορφές συνυπάρχουν πλάι-πλάι, καθιστώντας την Πύλος έναν παράδεισο για τους λάτρεις της θάλασσας. Κολυμπήστε σε πεντακάθαρα, καταγάλανα νερά σε απομονωμένες παραλίες, που μπορεί κανείς να φτάσει μόνο με βάρκα.

Pylos Messinia - Pylean Blue Hotel Villas Accommodation guide
Pylos Messinia - Pylean Blue Hotel Villas Accommodation guide
Pylos Messinia - Pylean Blue Hotel Villas Accommodation guide

Χρυσή Ακτή

Gialova Golden Beach - Pylean Blue Hotel Villas Accommodation guide

Η παραλία Ντιβάρι ή Χρυσή Ακτή είναι μια από τις πιο φημισμένες ακτές στην Πυλία. Πρόκειται για μια εξαιρετικά μεγάλη παραλία και εντάσσεται στο ειδικό πρόγραμμα των προστατευόμενων περιοχών Natura 2000. Το Ντιβάρι βρίσκεται απέναντι από την πόλητης Πύλου. Κοντά στην περιοχή που απλώνεται η παραλία, οι επισκέπτες μπορούν να βρουν την πανέμορφη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, όπου ζει μια ενδιαφέρουσα ποικιλία χλωρίδας και πανίδας. Η παραλία βρίσκεται μετά την κατοικημένη περιοχή της Γιάλοβας. Συνεχίζοντας την οδήγηση στον περιφερειακό, μόλις 400-500 μέτρα αργότερα, θα συναντήσετε την πινακίδα στα αριστερά σας, που θα σας οδηγήσει στην παραλία.

Πηγή:   pilos.info

Το Πέρασμα της Συκιάς και η παραλία της Σφακτηρίας

Sykia Pass & Sphacteria beach - Pylean Blue Hotel Villas Accommodation guide

Η Σφακτηρία είναι ένα μικρό νησί που βρίσκεται στην είσοδο του κόλπου της Πύλου (Κόλπος Ναβαρίνου). Στην αρχαιότητα, αποτέλεσε το σημείο της Μάχης της Σφακτηρίας κατά τον Πελοποννησιακό Πόλεμο. Το Πέρασμα της Συκιάς βρίσκεται στην άκρη της παραλίας Ντιιβάρι, κάτω από τη σκιά του Παλαιόκαστρου. Πρόκειται για ένα στενό υδάτινο πέρασμα που χωρίζει το νησί Σφακτηρία από την ηπειρωτική χώρα, στην οποία βρισκόταν αρχικά το νησί.

Τα ρηχά νερά είναι κρυστάλλινα και η μικρή λωρίδα της αμμώδους ακτής δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να καθίσουν εκεί και να χαλαρώσουν. Μπορείτε να φτάσετε στο μέρος είτε με αυτοκίνητο ακολουθώντας το χωματόδρομο στο τέλος της παραλίας Ντιβάρι είτε με τα πόδια διασχίζοντας την παραλία. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτάσετε, ακολουθώντας τη διαδρομή κάτω από το Παλαιόκαστρο από την πλευρά της Βοϊδοκοιλιάς. θα σας οδηγήσει ακριβώς στο Πέρασμα.

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε να κολυμπήσετε στην απέναντι ακτή της παραλίας Σφακτηρία, κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο καθώς τα νερά είναι αρκετά ρηχά. Το μεγαλείο της παραλίας που θα φτάσετε θα σας αποζημιώσει για τον κόπο σας!

Πηγή:   pilos.info

Η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς

Voidokilia beach - Pylean Blue Hotel Villas Accommodation guide

Η Βοϊδοκοιλιά είναι φημισμένη παραλία στη Μεσσηνία και τη Μεσόγειο. Εκτείνεται στο σχήμα του γράμματος Ω και η αμμουδιά της σχηματίζει μια ημικυκλική λωρίδα αμμόλοφων. Στο πίσω μέρος της λωρίδας των αμμόλοφων βρίσκεται η λιμνοθάλασσα Γιάλοβα, ένας σημαντικός βιότοπος πουλιών. Η παραλία έχει χαρακτηριστεί ως «Ένας τόπος ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς».

Η παραλία του Ρωμανού

Romanos beach - Pylean Blue Hotel Villas Accommodation guide

Η παραλία του Ρωμανού βρίσκεται κοντά στο ομώνυμο χωριό της δυτικής Μεσσηνίας. Οι ντόπιοι το λένε και Γλυφαδάκι. Πρόκειται για μια μεγάλη παραλία με ψιλή άμμο. Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλές μικρές παραλίες, η μία δίπλα στην άλλη.

Το πρώτο μέρος της παραλίας του Ρωμανού είναι οργανωμένο με ξαπλώστρες, ομπρέλες, καφέ και μπαρ, ενώ στην κορυφή υπάρχει εστιατόριο για όσους θα πεινάσουν κατά την ηλιοθεραπεία τους. Το υπόλοιπο τμήμα της παραλίας που είναι παρθένο και πιο ήσυχο προτιμάται από οικογένειες και όσους αναζητούν ηρεμία και ιδιωτικότητα.

Βρίσκεται περίπου 2 χλμ. βόρεια της παραλίας της Βοϊδοκοιλιάς και εκτός από το πανέμορφο αμμώδες τοπίο και τα καταγάλανα νερά, η παραλία είναι επίσης δημοφιλής για τις πολλές θαλάσσιες χελώνες που επισκέπτονται την παραλία για να γεννήσουν τα αυγά τους.

Πηγή:   peloponnesetour.com

Η παραλία της Μεθώνης

Methoni beach with Castle - Pylean Blue Hotel Villas Accommodation guide

Η μαγευτική παραλία της Μεθώνης απλώνεται σε όλο τον κόλπο, από την περιοχή κάτω από το κάστρο μέχρι τη μεγάλη έκταση της άμμου στην άλλη άκρη του κόλπου. Είναι αρκετά μεγάλη σε μέγεθος παραλία, καλυμμένη από άμμο και από βότσαλο κατά τόπους. Τα πεντακάθαρα και πολύ ρηχά νερά είναι ιδανικά για μικρά παιδιά. Η παραλία ενδείκνυται για οικογένειες.

Το κάστρο της Μεθώνης αλλά και ο οκταγωνικός πύργος (Μπούρτζι)που βρίσκεται σε ένα μικρό νησάκι, μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από τη Μεθώνη και χρησίμευε ως φυλακή, είναι και τα δύο ορατά από την παραλία, δημιουργώντας ένα γραφικό τοπίο για τον επισκέπτη. Υπάρχει επίσης δρόμος ακριβώς πάνω από την παραλία, όπου μπορείτε να παρκάρετε το όχημά σας.

Πηγή:   pylos.info

Η Παραλία Λάμπες

Lampes beach - Pylean Blue Hotel Villas Accommodation guide

Στο δρόμο από τη Μεθώνη στη Φοινικούντα, η πρώτη παραλία που συναντά κανείς είναι οι Λάμπες· με Beach Bars και εστιατόρια, που φτάνουν ως τη χρυσή αμμουδιά και τα ρηχά νερά, καθιστώντας το μέρος, έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για όλες τις ηλικίες. Η πρόσβαση στην παραλία είναι πολύ εύκολη και, συνήθως, υπάρχει πάρκινγκ για όλους.

Πηγή:   messinia.mobi

Η παραλία της Σαπιέντζας

Sapientza Heart Island - Pylean Blue Hotel Villas Accommodation guide

Η Σαπιέντζα είναι ένα ελληνικό νησί στο νότιο άκρο της Πελοποννήσου, κοντά στην πόλη της Μεθώνης. Έχει μια παραλία στα βόρεια, που ονομάζεται Άμμος.

Το νησί περιλαμβάνει σπάνια πλατύφυλλα, αειθαλή δάση. Μεσογειακά θαμνώδη φυτά όπως η φραουλιά ή το μαστιχόδεντρο συναντώνται με δενδρώδη μορφή, σχηματίζοντας πυκνό δάσος. Όντας μια δασική έκταση 240 στρεμμάτων, η Σαπιέντζα έχει ανακηρυχθεί επίσημα διατηρητέο μνημείο της φύσης, ενώ περιλαμβάνεται και στο δίκτυο Natura 2000, μαζί με το γειτονικό νησί της Σχίζας και την περιοχή του Ακρωτηρίου Ακρίτα.

Ο πληθυσμός του νησιού είναι τα μεγάλα αγριοκάτσικα, γνωστά ως αίγαγροι. Περιλαμβάνει επίσης ένα ιδιαίτερο νησί σε σχήμα καρδιάς (φωτογραφία) που είναι πολύ διάσημο αξιοθέατο ανάμεσα στα φωτογραφικά άλμπουμ του κόσμου.

Πηγή:   gr-beaches.com

Η παραλία Καμάρια

Anemomilos Beach Finikounda - Pylean Blue Hotel Villas Accommodation guide

Η παραλία Καμάρια (Ανεμόμυλος) απέχει μόλις 500 μέτρα από το κέντρο της Φοινικούντας στο δρόμο προς Μεθώνη και είναι η πιο διάσημη παραλία της περιοχής. Στην πραγματικότητα είναι μέρος της τεράστιας παραλίας που εκτείνεται κατά μήκος 8 χιλιομέτρων και οι ντόπιοι την αποκαλούν και Θίνες ή Μαυροβούνι. Έχει λευκή βελούδινη άμμο και κρυστάλλινα νερά, ενώ η παραλία έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία και είναι ιδανική για οικογένειες καθώς βαθαίνει ομαλά.

Η παραλία Καμάρια είναι εύκολα προσβάσιμη και προσφέρει ό,τι θέλει ένας επισκέπτης. Είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες και δίνει την ευκαιρία για πολλά θαλάσσια σπορ, αποτελώντας το σημείο συνάντησης για τους  λάτρεις του windsurfing. Η παραλία είναι τόσο μεγάλη που ακόμα και τις πιο πολυσύχναστες μέρες του καλοκαιριού θα βρείτε άφθονο χώρο για να καθίσετε. Η παραλία Καμάρια έχει πολλές ταβέρνες μπροστά στη θάλασσα, όπου μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας μετά το μπάνιο, πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκ.

Πηγή:   greece.terrabook.com

Η παραλία Τσαπί

Tsapi Beach Photo by Jon Storey - Pylean Blue Hotel Villas Accommodation guide

Πρόκειται για μια από τις πιο απομακρυσμένες παραλίες καθώς χρειάζεται να διασχίσει κανείς 7 χλμ. από τον κεντρικό δρόμο. Εξαιρετικά απομονωμένη, θα χρειαστείτε προμήθειες για να απολαύσετε την αμμουδιά και τα βαθιά νερά της, μιας και είναι ακόμα άθικτη από ανθρώπινη παρέμβαση. Το τοπίο και ο όμορφος κολπίσκος θα αποζημιώσουν την επιλογή σας.

Πηγή:   messinia.mobi