Περιοχές Φυσικής Ομορφιάς

Pylos Messinia - Hotel Villas Accommodation guide - Pylean Blue - Natural beauty

Καταπράσινοι λόφοι, απόκρημνα βουνά και κοιλάδες με ήπια κλίση. Παρθένες ακτές – από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα – απομονωμένοι όρμοι και ατελείωτες αμμώδεις παραλίες. Ελικοειδή ποτάμια, κρυστάλλινες λιμνοθάλασσες και καλά κρυμμένοι καταρράκτες. Απρόσκοπτη, εκπληκτική, πανοραμική θέα. Και ένας μεγάλος πλούτος χλωρίδας και πανίδας. Συνολικά επτά διαφορετικές περιοχές έχουν χαρακτηριστεί τοποθεσίες EU Natura.

Pylos Messinia - Pylean Blue Hotel Villas Accommodation guide
Pylos Messinia - Pylean Blue Hotel Villas Accommodation guide

Η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας

Gialova Lagoon - Pylos Messinia - Hotel Villas Accommodation guide - Pylean Blue - Kalamata IN

Ένας κομβικός τόπος στάσης για τις πτήσεις των αποδημητικών πουλιών, η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, ο σημαντικότερος υδροβιότοπος στη Νότια Ελλάδα, έχει ανακηρυχθεί ως Σημαντική Περιοχή Πτηνών (Important Bird Area – IBA), παρέχοντας καταφύγιο σε 271 από τα 442 καταγεγραμμένα είδη πτηνών. Είναι το μοναδικό καταφύγιο στην Ευρώπη για τον Αφρικανικό χαμαιλέοντα, ένα μοναδικό είδος ερπετού. Επίσης, αποτελεί και αρχαιολογικό χώρο, καθιστώντας την περιοχή ως έναν από τους πιο διάσημους οικοτουριστικούς προορισμούς στη Μεσσηνία.

Οι καταρράκτες στο Πολυλίμνιο

Polilimnio Waterfalls - Pylos Messinia - Hotel Villas Accommodation guide - Pylean Blue

Μόλις 40 λεπτά μακριά, βρίσκεται το πιο καλά κρυμμένο μυστικό της Μεσσηνίας – το Πολυλίμνιο. Ένα καταπληκτικό, καταπράσινο σημείο με μικρές φυσικές λίμνες και καταρράκτες. Το τοπίο του εδάφους δημιουργεί πολλές μικρές λιμνούλες, κάποιες θυμίζουν φυσικές πισίνες, και καταρράκτες. Ο μεγαλύτερος καταρράκτης φτάνει τα 20μ. ύψος και ονομάζεται Κάδη.

Οι καταρράκτες της Νέδας

Neda Waterfalls - Pylos Messinia - Hotel Villas Accommodation guide - Pylean Blue

Τα νερά του ποταμού Νέδα ξεκινούν το ταξίδι τους από πολυάριθμες πηγές στο Λύκαιο Όρος, κοντά στο χωριό Πέτρα. Συναντιούνται με παραποτάμους και ρυάκια από τα διπλανά βουνά. Ρέουν κάτω από καμαρωτές πετρογέφυρες, μέσα από σκοτεινές σπηλιές και εκχύνονται στα γόνιμα λιβάδια του Κυπαρισσιακού Κόλπου, διανύοντας μια απόσταση 32 χλμ. Η Νέδα και τα χωριά της –πραγματικά κοσμήματα της Ελληνικής φύσης- διατηρούν τη σπάνια, εξωτική ομορφιά τους, προσδίδοντας νέο νόημα στους όρους «αναψυχή» και «χαλάρωση»